Zvonko Gmajner, ustanovitelj družinskega podjetja Instalacije Gmajner, d.o.o., je leta 1979 začel kot samostojni podjetnik. Ukvarjal se je z vodovodnimi in ogrevalnimi inštalacijami. Z leti je raslo število delavcev kot tudi obseg poslovanja. Leta 2002 je ustanovil podjetje, registrirano kot družba z omejeno odgovornostjo, in leta 2003 nanj prenesel poslovanje. Osnovna dejavnost podjetja so strojne inštalacije v gradbeništvu. Izvajamo vodovodne, plinske, sanitarne, toplotne in hladilne inštalacije. Usmerjeni smo v izvajanje strojnih inštalacij na področju stanovanjske gradnje poslovnih, industrijskih, stanovanjskih, šolskih in zdravstvenih objektov.

Prizadevamo si za učinkovit sistem kakovosti na vseh področjih delovanja, saj vsa dela opravljamo po standardiziranih postopkih, pri katerih upoštevamo slovensko zakonodajo in predpise, pa tudi mednarodne standarde.

Sodelujemo tudi s podizvajalci kot so: serviserji klimatskih naprav, serviserji peči, izdelovalci dimnikov, slikopleskarji, električarji…